HIV

Ilyen az élet ma HIV-vel
Bár a HIV-pozitivitás egyelőre élethosszig tartó, gyógyíthatatlan állapot, ma már teljes értékű, tünetmentes életet élhet a HIV-fertőzött.
AIDS: mindent a betegségről
Az AIDS (Acquired Immune Deficiency Syndrome) HIV vírus által előidézett, súlyos, akár halálhoz vezető, szerzett immunhiányos tünetegyüttes.
HIV: amit a vírusról tudni érdemes
A HIV immunhiányt előidéző kórokozó, amely egyes emberi sejteket ráadásul közvetlenül is meg tud támadni.
AIDS-járványok a világon és Magyarországon
Az epidemiológus szakértők szerint Kelet-Európa és Közép-Ázsia lehet a globális HIV-/AIDS-járvány következő góca.
Pozitív Élet Alapítvány: ismerj meg bennünket!
A Pozitív Élet Alapítvány 2016. év vége óta - tartalmilag a Pluss Alapítvány jogutódjaként - foglalkozik Magyarországon HIV-fertőzött, AIDS-es betegek megsegítésével, valamint a lakosság különböző korosztályait és csoportjait érintő, HIV/AIDS-szel kapcsolatos felvilágosítási munkával.
A kezeletlen HIV következményei
A betegség végstádiumában daganatok, fertőzések alakulnak ki a HIV-es betegnél. Végül gyógyíthatatlan kór támadja meg.
HIV: szűrés és diagnózis
Amikor a HIV bejut a szervezetbe, gyorsan gazdasejtet keres magának. A sejtből újonnan képződött vírusok jutnak a vérplazmába - ezt mutatják ki a vértesztek.
Így terjed a HIV - és így nem
A fiatalok tudják, hogy az AIDS már nem halálos megbetegedés, van rá gyógyszer, így sokkal szabadabban létesítenek szexuális kapcsolatot.
Hogyan előzhető meg a HIV-fertőzés?
A HIV megelőzhető! A fertőzés elkerülésének sarokpontja a biztonságos szexre való törekvés, valamint az intravénás droghasználat kerülése.
HIV-fertőzés: ezek a fő rizikócsoportok
Tévedés, hogy a HIV-et csak a homoszexuálisok kaphatják el. Veszélyben lehetnek a biztonságos szexre nem figyelők, és mások is.