Pozitív Élet Alapítvány: ismerj meg bennünket!

Tájékoztató a Pozitív Élet Alapítvány tevékenységéről

Az alapítvány neve:           Pozitív Élet Alapítvány          (Positive Life Foundation)

Számlavezető bank:             K&H Bank     10403387-50526753-90771009
Bírósági nyt. szám:               13-01-0003826
Adószám:                               18848373-1-13

Az alapítvány kuratóriuma:

A kuratórium elnöke:

Németh Zoltán       

A kuratórium további tagjai:

Somogyi Pál

Dr. Szlávik János

Az alapítvány képviselőjének elérhetőségei:

Németh Zoltán

mobil:                                   +36302128807
mail:                                     
szures.pluss@gmail.com
web:                                       www.hivinfo.hu

Az alapítvány cél szerinti besorolása, a besorolás kódja: egészségügyi tevékenység (kód: 0700)

Az alapítvány célja: 

A Pozitív Élet Alapítvány feladatának a HIV-fertőzöttek, AIDS-betegek, valamint hozzátartozóik pszichés és testi jólétének elősegítésére, szűkebb és tágabb környezetében a kirekesztettség oldására, megszüntetésére, a társadalmi attitűd megváltoztatására, a betegek és hozzátartozóik segítésére törekszik. A hozzá fordulóknak a betegséggel összefüggésben felvilágosítást nyújt, illetve tanácsadást végez a céljaihoz kapcsolódó élethelyzetek megoldására, vagy annak előmozdítására. A betegek támogatásához, a tanácsadáshoz közösségi honlapján keresztül elektronikus, önkéntesein keresztül szükség esetén telefonos elérhetőséget biztosít.

Célja továbbá egészségmegőrző, közösségi szolgáltatások kialakítása, az önsegítés elvein és gyakorlatán alapuló szolgáltatások létrehozása, működtetése és folyamatos fejlesztése, mely mindenkor a személy egyedi szükségleteihez alkalmazkodva hosszú távú ellátási módszerekben és információkban gazdag támogatási formát valósít meg.

Nyitottságával és aktív jelenlétével felhívja a figyelmet e speciális problémával küzdők mindennapjaira, célja kialakítani egy pozitív társadalmi érzékenységet, mely a HIV-fertőzöttek, AIDS-betegek elszigeteltségét oldja, az önbecsüléssel, a társadalmi el-, és befogadás eszközével a hátrányos helyzetű csoporttal szembeni előítéleteket kívánja enyhíteni, az esélyegyenlőséget elősegíteni.

Törekszik a területen dolgozó szervezetek összefogására és mindehhez gyűjti a nemzetközi tapasztalatokat. Szervezi és végzi a programjai kiterjesztését hazai és nemzetközi szinten.

Az alapítvány a fentieken túl a HIV és más STD betegségek, valamint a drogfogyasztás kockázataként megjelenő fertőző betegségek megelőzéséhez kapcsolódó felvilágosító, tanácsadó programokban, oktatásban, továbbképzésben, ezek szervezésében, lebonyolításában, kampányok támogatásában közreműködik, melynek része lehet az ilyen fertőzések szűrése, a betegség gyanúját keltő esetek (személyek) egészségügyi rendszerbe irányítása.

Az alapítvány egyfajta utódszervezetként kíván tevékenykedni a több mint 25 évig működő Pluss HIV Pozitívokat és AIDS Betegeket Segélyező Alapítvány által elindított úton. (rövidített nevén: Pluss Alapítvány) Adományokat, pénzbeli felajánlásokat a fenti számlaszámra várunk, azoktól, akik tevékenységünket, céljainak támogatni szeretnék.

A fenti célok teljesítéséhez, szóróanyagok készítéséhez, előadások, felvilágosító programok megvalósításához, gyors tesztek és a kapcsolódó eszközök beszerzéséhez szükségünk van/lenne szabadabban felhasználható anyagi forrásokra.

Annak érdekében viszont, hogy a jelenleg állami feladatként kevésbé lefedett területen hatékonyan tudjunk működni, további fertőzéseket megelőzni, a fertőzöttek számára adott esetben segítséget, támogatást nyújtani minden lehetséges eszközt, legális és reális kapcsolati hálót fel szeretnénk használni. Tapasztalataink szerint számos téves tudat, pontatlan információ van a köztudatban és a megelőzéssel kapcsolatos más szervezetek kezdeményezései (például a PREP, PEP állami szintű bevezetése iránti igény) sem feltétlenül jó irányba haladnak.  Ezért tartjuk fontosnak minden szexuális kapcsolat létesítése során például az gumióvszer szabályos használatát.

Az elmúlt évben részt vettünk a Sziget Fesztiválon együttműködésben hasonló tevékenységet folytató más alapítvánnyal, a 2017. évi AIDS világnapon végeztük egyes programok megszervezését, az abban történő részvételt, a meleg közösség által látogatott szórakozóhelyen, illetve azon kívül egészségügyi intézményben tervezett ingyenes, anonim szűrővizsgálatok megszervezését, lebonyolítását, felkérésre felvilágosító, megelőző előadások megtartását. Ez utóbbi tevékenységünket 2018 évben is folytattuk.

 

 

Te is lehetsz HIV-fertőzött?

Érintett vagyok? - ikon Érintett vagyok?
Kockázati teszt
csak 1 perc!
töltsd ki most a kérdőívet!
Ha válaszolsz a kérdésekre, megtudod, vajon ajánlott-e HIV szűrésre menned.
1/8 Létesítettél-e védekezés nélküli szexuális kapcsolatot ismert HIV-pozitív, esetleg AIDS- beteg személlyel?
1 pont
0 pont
Ingyenes szűrés - ikon Ingyenes szűrés, gyors eredmény
csak pár perc a gyorsteszt!
keress szűrőhelyet!
Itt megtalálhatod a megfelelő, lakóhelyedhez legközelebbi intézmények listáját.
1.
A vérvétel hagyományos tesztnél vénából történik, gyorstesztnél ujjbegyből.
Szűrés lépései 1 - ikon
2.
Hagyományos tesztnél 1-2 hét múlva, gyorstesztnél pár perc alatt várható eredmény.
Szűrés lépései 2 - ikon
3.
Pozitív eredmény esetén a diagnózishoz további laborvizsgálatokra kerül sor.
Szűrés lépései 3 - ikon